Вандали потрошиха осветлението край Пантеона на възрожденците

0

Неизвестни за момента вандали са потрошили осветлението край Пантеона на възрожденците в Русе, съобщиха от Регионалния исторически музей.

Злосторниците са натрошили 17 осветителни тела на стойност близо 6000 лв. Камерите на видеонаблюдението са заснели непълнолетни лица, които ритат и повалят декоративното осветление.

В момента осветителните тела са свалени, а местата на свързване са изолирани за безопасност. Правят се опити за отремонтиране и усилване на корпусите на лампите, след което те ще бъдат върнати на местата им.

Това е вторият случай на вандалско посегателство над осветлението в района. От музей уточняват, че първият път, когато бяха установени нарушителите, родителите им са възстановиха стойността на едва две от потрошените осветителни тела. Всички останали са били за сметка на музея. Към настоящия момент стойността на счупените лампи е близо 6000 лв., а такава сума през настоящата година все още не е събрана от посетителите на Пантеона. Пандемията силно ограничи посетителите на музеите у нас и по света, поради което подобни разходи в резултат на вандалски нападения, са неприемливи.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили