Върнаха пощите в транспортното министерство

0
Пощите в малките населени места

„Български пощи“ отново се връщат под контрола на Министерството на транспорта, реши служебното правителство на днешното си заседание.

Дружеството беше извадено от структурата на транспортното министерство по времето на министър Николай Събев и попаднаха под надзора на вицепремиера по ефективното управление Калина Константинова.

По думите на заместник-министъра на транспорта Николай Найденов, промяната се налага заради новата структура на служебното правителство.

„Трябва да има определен ресорен вицепремиер по тези въпроси. Министерството на транспорта и съобщенията има функционални компетентности и има добър опит и експертиза по отношение по отношение управлението на „Български пощи“ ЕАД. В тази връзка правата за едноличен собственик за управляването на Български пощи ЕАД ще бъдат от страна на Министерството на транспорта и съобщенията“, каза Найденов.

През април с решение на парламента „Български пощи“ бяха прехвърлени от Министерството на транспорта и съобщенията към вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова. Целта на депутатите от управляващата коалиция, внесли предложението, беше оздравяване и модернизиране на дружеството.По време на първото четене на изменението на закона като основен аргумент срещу реформата от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ изтъкнаха, че тя се извършва, за да не бъде тогавашният министър на транспорта Николай Събев в конфликт на интереси. Събев е мажоритарен собственик в куриерската компания „Еконт експрес“ и спедиторската „Еконт транс“, чиято дейност съвпада с част от услугите, предлагани от „Български пощи“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук