Вършат ли работа бебефоните? Как да изберем най-подходящото устройство?

0
48

Няма начин постоянно да сте покрай бебешкото креватче, но искате да сте наясно какво прави и как се чувства мъникът по всяко време? Бебефонът е на вашите услуги.

Какви са предимствата на бебефоните

Подготовката на детската стая за най-младия член на фамилията винаги е свързана с доста разходи и покупки. Защо ви е нужна още една вещ? Да, вярно, че само до преди няколко години младите родители са се справяли и без този уред, но защо пък да не се възползвате от вече така популярния помощник. Вижте какви ползи може да имате от него:

  • Спокойно можете да вършите домакинската си работа или просто да си починете, без да се притеснявате, дали бебчо е добре;
  • Чувате кога малчуганът се е събудил;
  • Ако има двустранна връзка, бихте могли да му говорите или да го успокоите, без да влизате в стаята;
  • Моделите с камера позволяват и да го виждате;
  • Има такива с опция за пускане на успокояваща мелодия;
  • Някои варианти имат и тих режим. Тоест, чрез светлинна сигнализация можете да разберете дали бебето издава звуци.

Какви видове има и на кой да се спрем

Аналогови модели

Това е класическият базов вариант. Обикновено са еднопосочни и само вие можете да чувате какво се случва в детската стая, но няма как да успокоите малчугана от разстояние. Тяхно предимство е, че са сравнително евтини, но сред недостатъците им е, че сигналът, който излъчват, е доста чувствителен. Това означава, че има вероятност да се смути от даден електроуред или пък да „прихване“ сигнал от друг бебефон в съседен апартамент. Много родители обаче са доволни от своите аналогови устройства.

Дигитални

Това е следващият клас устройства. Малко по-скъпи са, но сигналът е безупречен. Обикновено този тип модели шифроват сигнала и няма как той да се пресече с такъв от друг уред. Настройват се автоматично и позволяват двупосочна връзка. Много от видовете имат допълнителни опции като измерване на влажността и температурата в помещението, усилване на звука при плач, функция за пестене на батерията, гласово активиране, успокояваща музика и др.

Дигитален с видео връзка

Това е най-високото ниво при бебефоните. С него не само може да чувате, но чрез вградената камера може и да виждате всичко, което се случва в стаята. Много от моделите предлагат и режим за нощно виждане. Ако избраният модел излъчва wf-fi сигнал, чрез сателитна връзка може да следите как е детето, дори и да сте на километри разстояние. Достатъчно е само да инсталирате съответната програма на телефона си. Така ще може да погледнете мъника, докато сте на работа или дори ако пътувате в друг град.

Полезни съвети от Baby.bg

За да сте наясно към кой тип продукти да се насочите, първо трябва да определите бюджета, с който разполагате. Разгледайте различните ценови класове и преценете кой от тях пасва на отделените от вас средства.

Не се подлъгвайте и по твърде евтини предложения. При покупка на техника винаги е важно да държите на високото качество. Доверете се на утвърдени марки. Обърнете внимание и на срока на гаранцията.

Задължително се поинтересувайте от обхвата на устройството и го сравнете с вашето жилище. Имайте предвид, че многото стени и мебели може леко да намалят силата на посочения обхват.

Обърнете внимание и на броя на приемниците. Някои модели са с един, който трябва да разнасяте със себе си, а други имат няколко, които може да разположите в различни стаи.

Ако все още се колебаете какъв тип би бил най-ефективен за вас, потърсете мнения и от други родители. Те ще споделят с вас практическия си опит.