Въвеждат нова организация  на движението между Русе и Мартен

1

Да се въведе нова организация  на движението между Русе и Мартен. До това становище се е стигнало след поредица от срещи на областния управител Анатоли Станев и неговият заместник Людмил Христов с институции от региона, от които пряко зависи решаването на проблема с тежкия трафик от тирове в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе и по ключовите булеварди „България“ и „Тутракан“. Предлага се от зоната на пътен възел „Тегра“, т.е. платното в посока от Русе към Мартен /южното платно/ да стане с двупосочно движение със забрана за спиране на моторни превозни средства и в двете посоки. Същевременно двете ленти на северното платно, т.е. в посока от Мартен към Русе в участъка от пътен възел „Тегра“ до кръговото на Индустриална зона, да се използват изцяло за подреждане на чакащите камиони, като съответният участък от платното ще бъде напълно затворен за останалите участници в движението. Очакванията са описаната реорганизация да осигури пропускливостта на движението в двете посоки, като по този начин би трябвало да се избегне възможността за създаване на задръствания.

Ръководството на Община Русе е поело ангажимент да си сътрудничи с Областно пътно управление във връзка с изготвянето на проекта за организацията на движението и да изработи пътните знаци, а също при необходимост да съдейства за демонтирането на определена част от мантинелите в конкретния участък. Дейностите, като полагане на маркировка и евентуално асфалтиране в зоните, където са премахнати мантинели, ще бъдат извършени от Областното пътно управление. В момента е в ход проектирането на новата организация на движението.

Ръководството на Областната администрация продължава да провеждаха редица срещи с жители на Русе и Мартен, които се оплакват от задръстените с тирове пътища.

От Областната управа продължават да са отворени за обсъждане на всякакви предложения, даващи краткосрочни и дългосрочни решения на проблема.

1 коментар

  1. Това е абсурд!Почиващите камиони нямат място на платното за движение!!!!Точно по този въпрос трябва да се вземат мерки!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук