Връщат маските в Силистренско 

0

От днес, 21 юли, до 21 август в област Силистра се въвеждат временни противоепидемични мерки, съобщават от местната Регионална здравна инспекция 

Въвежда се задължителното носене на маски в лечебни и социални заведения, спазване на физическа дистанция и преминаването на дистанционна работа там, където това е възможно. 

В заповедта е посочено, че трябва да се провежда засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести. Предвижда се всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване, са също сред мерките, разписани в заповедта. 

В нея се посочва още, че противоепидемичните мерки могат да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на областта. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук