Важно за учащи и пенсионери: Новите карти – в Билетния център

0

На 1 февруари влиза в сила решението на Министерския съвет, според което всички учащи до 10-годишна възраст ще могат да използват безплатно мрежата на градския транспорт. Новата мярка ще важи до края на годината и за да се възползват от нея, на децата ще трябва да бъдат издадени превозни карти – карта за безплатно пътуване.

От Община Русе напомнят, че карти за пътуване в градския транспорт се издават в Билетния център на бул. „Скобелев“ №45.  Превозен документ за ученици до 10 навършени години може да бъде взет оттам след представяне на акт за раждане на детето.

Вместо по 24 лв. на месец, както беше досега, учениците над 10-годишна възраст и студентите редовна форма вече ще плащат за картата само по 4 лв. Цената важи за всички тролейбусни линии или за една автобусна. За линиите на цялата градска мрежа учащите ще плащат 12 лв., като до момента се заплащаха 45 лв.

Цената на картите за пенсионери за 1 линия в автобусния транспорт става 14 лв. Същата е стойността за всички тролейбусни линии. До момента тези карти струваха 18 лв.

Същите правила ще важат и за пътуванията в междуградския транспорт в община Русе. Разликата е, че децата до 10 години ще трябва да си закупят билет с нулева стойност. Тепърва предстои да бъдат обявени цените на пътуванията в пътната мрежа между населените места. Тези карти ще се издават от „Общински транспорт“ ЕАД на адрес бул. „Трети март“ 74

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук