Възпитаничка на Спортното в Русе – Номер 1 в борбата за 2018 година

0
337

Възпитаничката на Спортното училище в Русе Тайбе Юсеин беше обявена за най-добър състезател за 2018 година от Българска федерация по борба.

Нейни подгласници в класацията не федерацията станаха състезателката на СК „Юнак-Локомотив“ Биляна Дудова и Кирил Милов. Селекционерът на женския национален отбор Петър Касабов получи приза за най-добър треньор.

Тайбе Юсеин
Тайбе Юсеин

Тайбе Юсеин изпрати най-успешната си година в спортно отношение, след като спечели европейска и световна титла в категория до 62 килограма, а освен това не загуби схватка от януари насам. Тя получи наградата си от спортния министър Красен Кралев, който благодари на всички за успешния сезон и пожела още повече върхови постижения.

“Чувствам се много щастлива. Трудих се и постигнах целите си, а хората оцениха всичко това. Сега вече започва новият сезон с подготовка на Белмекен. Догодина имаме още две европейски първенства и световно, на което ще се дават квоти. Надявам се още тогава да си осигуря място на олимпийските игри в Токио”, заяви Юсеин.

Биляна Дудова

Биляна Дудова остана със сребърен медал в категория до 57 килограма на световното първенство по борба, което бе проведено в Будапеща.

Кирил Милов спечели сребърен медал в категория до 97 килограма класически стил.

В десетката попаднаха още Юлияна Янева, Захари Зашев, Едмонд Назарян, София Георгиева, Даниел Александров, Мими Христова и Айк Мнацканян.

Наградата за перспективен състезател спечели Стоян Йорданов, а за пробив в световния спорт – Едмонд Назарян.

Най-добрите български борци за 2018 г.

“Изпращаме по-успешна година от миналата. Спечелихме 22 медала от световни и европейски първенства, както и младежки олимпийски игри, което е с три повече от предходната. Гордея се с труда на всички състезатели и съм благодарен, защото без тях нямаше да имаме тези успехи. Желая весели празници на всички и нека следващата година бъде още по-успешна от тази”, заяви президентът на федерацията Христо Маринов.