Възраждат традициите на бляскавите балове

0
бляскавите балове

Уникален по рода си проект ще пренесе русенци атмосферата на бляскавите балове.

Целта, по думите на председателя на Клуб по спортни танци „Настроение“ Иван Деспотов е от една страна – да се съхранят традициите на „Малката Виена“ и от друга – да се постави началото на съвременните русенски балове. Танцовият спектакъл на открито ще се проведе на 26 септември, понеделник, от 19.30 ч., на площада пред Държавна опера – Русе.

„Надявам се идеята да предизвика интерес у русенци, защото трябва да съумеем да съхраним традициите на „Малката Виена“ и заедно ще поставим началото на съвременните русенски балове.“ – каза още г-н Деспотов. По думите му, подобен проект не е правен в нашия град, а по време на събитието своя дебют на ще направят 10 двойки, които никога преди не са се занимавали с подобно изкуство и доброволно са се включили в инициативата.

Програмата на събитието в понеделник от 17 часа предвижда още уъркшоп по танци и детска работилница, отново в пространството пред Операта. Всеки, който желае да се включи и да се докосне до изкуството на балните танци,  може да го направи, а малчуганите ще могат да изработят сами своите аксесоари, характерни за епохата по същото време.

Кулминацията на събитието е от 19.30 ч. и ще пренесе  гостите в атмосферата на бляскави балове. За доброто настроение на публиката ще се погрижат музикантите от „Биг Бенд – Русе“, а за пресъздаването на автентична обстановка – Държавна опера – Русе.