Възстановителен център отвори врати в Транспортна болница

0
600
Възстановителен център

Възстановителен център на „Медика експерт“ отвори врати в бившата Транспортна болница в Русе. Центърът е изграден на територията на някогашната физиотерапия на първия етаж на сградата, която не работи от години поради липса на кадри.

По думите на собственика на Лечебни заведения „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотов, мястото съвсем не е избрано случайно, тъй като до момента централната градска част не осигурява на пациентите удобно място, където да се подложат на възстановителни процедури.

Центърът ще предлага на своите пациенти пълният набор от оздравителни процедури. Помещенията са оборудвани с апаратура за възстановяване, рехабилитация и физиотерапия. Сектор Физиотерапия е оборудван с апаратура за електролечение (високочестотни, нискочестотни, средночестотни токове), ултразвук, магнитотерапия, лазертерапия и светолечение (солукс и кварц), е в сектор „Кинезитерапия“ са изградени клетка на Роше – с пособията за суспенсотерапия и пулитерапия, шведска стена, и са осигурени уреди за активна рехабилитация и механотерапия. В Медицински център „Медика експерт“ се предлага и лечебна физкултура, която е подходяща както към възрастните, така и към децата.

Опитният екип от лекар – физиотерапевт и двама кинезитерапевти, чрез широкият набор от процедури ще помагат на пациентите при възстановяване след травми, остри и хронични заболявания на опорно-двигателния апарат и нервната система.

Медицински център „Медика експерт“ ще работи със Здравната каса, но е изготвена ценова листа за процедурите и за неосигурени пациенти. Центърът ще работи всеки делничен ден от 8.00 до 17.00 часа.