„Вечери за наивници“ – успели хора ще обменят мисли с русенци

0
265
„Вечери за наивници“

Успели хора ще обменят мисли с русенци в цикъл срещи „Вечери за наивници“,  съобщиха организаторите от Клуб „Мечтание“ и „Градоред“.

Първата среща, под надслов „Визионерът“ ще бъде утре, 20 май 2019 година от 18 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, ет. 2, Читалня.

Визионерът ще ви срещне с два примера от Русе, с предприемачески привкус – Димитър Делев, основател на BoardGames Ruse, първият по рода си клуб за настолни игри и Никола Илчев, основател на една от първите академии за онлайн търговия в България – Ecommerce Academy. Притежава собствена марка облекла и продава успешно “до Чикаго и назад“. Гостите ще споделят личния си опит, ще начертаят стъпките, които са извървяли до успеха и ще мотивират младите хора на Русе да търсят нови хоризонти за развитие. Във фокуса на вниманието са браншове като IT, дигитални технологии и маркетинг, социални медии, фотография и режисура и популярни професии, които в условията на дигитализация са приели една по-модерна форма на съществуване.

„Вечери за наивници“ е проект, който се реализира по програма “Знание и растеж”, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“. Името на проекта идва от схващането, че всеки тръгвайки по своя път на развитие, в началото изглежда малко наивен със своите мечти и не винаги си дава сметка за трудностите, които му предстоят. В основата на проекта е провеждането на неформални срещи между младите хора в град Русе с успели представители на “новите професии”, за които се знае по-малко.