Видове високоговорители

0

Едно от основните условия за правилно звучене на музиката е качественият високоговорител.

Видове високоговорители

Едно от основните условия за правилно звучене на музиката е качественият високоговорител. Клиентите могат да избират от широк спектър от високоговорители и всеки може да намери идеалното аудио устройство за всяко приложение.

Кой какъв трябва да избере?

Когато избираме високоговорители, първо трябва да помислим за каква цел искаме да ги използваме. За системата за домашно кино е необходим един тип, а ако е предназначен за професионална употреба, е необходим друг. Системите за домашно кино се състоят от петканален комплект, изискващ 2 предни, 2 задни, 1 централен и субуфер. Централният високоговорител е най-важният за системите за домашно кино. Най-често срещаните субуфери са бас рефлексът и субуферът от затворен тип. Рефлекторните кутии са по-достъпни, по-силни и изискват по-малко енергия от вградения усилвател от затворените модели. Интензивните басови звуци могат да се извеждат само от субуферите. За слушане на музика препоръчваме субуфери със затворена система. Усилвателите за високоговорители са класифицирани в различни класове, като рефлекторните субуфери обикновено се характеризират с „AB“, а затворените субуфери – с високоефективни и високоефективни усилватели от клас „D“.

Най-сериозните субуфери и високоговорители също имат акустична корекция в стаята и дистанционно управление. Има както активни, така и пасивни говорители. Активните високоговорители имат вграден усилвател. Ако търсите високоговорители за смесване на звук, можете да търсите няколко типа модели. С безжичните високоговорители Bluetooth можете лесно да се свържете с вашите устройства. Тези озвучителни системи са преносими, така че можем да ги вземем със себе си навсякъде. Недостатъкът на безжичните високоговорители е, че ако безжичната връзка не е стабилна, връзката между аудио източника и високоговорителите може да бъде загубена. Материалът на високоговорителите също е важен. Корпусът от MDF или шперплат е с най-високо качество. Суровината на корпуса на високоговорителя има значение, тъй като резонансът, генериран от високоговорителя, трябва да бъде сведен до минимум. Поздравният материал не е най-подходящ за това. В звуково студио избирайте много внимателно какви високоговорители да купите. Ако не сте сигурни какъв продукт на производителя да вземете вкъщи, съберете информация по темата в Интернет. Bluetooth високоговорителят JBL Flip 4 е идеален аксесоар за компютри и мобилни телефони. За системи за домашно кино препоръчваме активния субуфер Dali Epicon 8 или Klipsch R-120SW.

Погрижете се за идеалната акустика!

След като придобием говорителите на мечтите си, не забравяйте да изследвате акустиката на тази стая. Също така можем да възложим на експерти акустични измервания, за да можем с пълна точност да определим къде, колко и какъв вид акустични елементи трябва да бъдат поставени. Без значение колко харчим много за най-добрите високоговорители, ако съраунд звукът е лош, ще бъдем разочаровани, докато слушаме. Звуците се отразяват от стени, тавани, прозорци и подови повърхности, създавайки смущения и ехо. Звукът от музика или филми също се влошава значително в помещението, което отеква. Неприятният звук може да причини главоболие и след продължително слушане може да изпитаме умора в ушите. За да превърнем нашите аудио устройства в истинско изживяване, нека премахнем досадните отражения. Твърдите, големи, плоски повърхности на имоти, изградени с помощта на традиционни строителни материали, не са в състояние да абсорбират звуци в по-дълбоки граници. С помощта на акустични елементи, специално разработени за акустични цели, можем да решим акустичната обработка на стаите.

Акустични елементи

Шумопоглъщащите и дифузионни панели, изработени от висококачествено дърво или ламинирани мебели, осигуряват чист и хармоничен звук. Вграден в структурата от твърда дървесина на звукопоглъщащите панели, има акустичен памук, който е напълно безвреден за здравето и притежава изключително ефективна звукопоглъщаща способност. Поставени на стени и тавани, те абсорбират нежелани звуци и ги преобразуват в топлинна енергия. Тези продукти са направени от порести и гъвкави суровини с висока плътност. Евтиният стиропор или пластмасова пяна не е подходящ за абсорбиране на по-дълбоки звуци поради своята структура. Освен това те дори не са красиви, обезобразяват интериора. Можем дори да прикрепим фотографски, отпечатани звукопоглъщатели към стените, те са не само практични, те са и естетическа декорация на дома. Повечето дълбоки звуци се събират в ъглите, използвайте ъглови басови капани, за да се справите с тях. Пред повърхностите на прозореца можем да подобрим акустиката с плътни, плътни тъкани звукоизолирани завеси. Не забравяйте за пода! Звукоизолиращите, акустични килими също могат да поемат 20 до 30 децибела звук в сравнение с традиционните килими. Дифузорните елементи се правят чрез прецизни математически изчисления, благодарение на неправилната повърхност, панелите на дифузора покриват цялата честотна лента и звуците са равномерно разпределени в пространството. Без дифузен елемент звуците се отразяват в концентрирана същата посока, което влияе неблагоприятно на звука. За съвършенство са необходими и звукопоглъщащи и дифузионни елементи ct акустика.

Усилете звука!

Когато разглеждате предложенията на високоговорителите, имайте предвид, че най-големият и най-скъпият високоговорител не винаги произвежда най-добрия звук! Важен аспект е размерът, формата и акустичните характеристики на дадена стая, кинозала или студио. Не събирайте малка стая, пълна с големи и мощни високоговорители. Разбира се, важи и обратното, в по-големите помещения се изисква повече мощност за оптимален звук. Настройте вида, размера и производителността на високоговорителите според размера на стаята. Препоръчително е да отидете лично в магазина, преди да купите, където можете да изпробвате високоговорителите. (Въпреки това, звукът, който се изпитва в магазина, не винаги е авторитетен, тъй като по-късно ще го използваме на съвсем друго място.) Перфектният звук се основава на динамика, сила на звука и чист звуков материал без изкривяване. В студията звукозаписът или смесеният материал ще звучат добре в други стаи само ако акустиката на студиото е била адекватна по време на записа / смесването! Постдигиталните настройки могат леко да подобрят качеството на звука. Не бързайте да се сдобиете с високоговорител и не забравяйте да осигурите акустична обработка на стаите.

Платена публикация

зарядни станции за електромобили