Вицепремиер дава старт на кампанията „Бъди войник“ в Русе

0
354
Красимир Каракачанов ще даде старт на кампанията „Бъди войник“

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще даде старт на кампанията „Бъди войник“ в Русе. Това ще стане в 16.30 ч. на алеята до хотел „Дунав“.  По време на кампанията ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси, а също така ще бъде показана и военна техника.

По-рано през деня министърът ще проведе среща с офицерите и сержантите от запаса и резерва в техния клуб, а след това ще бъде сред официалните гости на концерта на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили, както и на Общинския мажоретен състав „Екстрийм“ при Младежки дом – Русе, който ще се проведе от 18.00 ч. в Доходното здание. Входът е свободен.

В четвъртък министър Каракачанов ще открие Международния фестивал за поетичен театър „Борба и обич“, който се организира за втора поредна година на територията на Военния клуб. Инициативата, на която се очаква да присъстват младежи от България, Румъния, Кипър, Македония, Сърбия и Молдова, се провежда под негов патронаж.