Наказаха Кобрата за целувката на Суши, потвърдиха победата му над Дину

0
Кубрат Пулев ще се бие за световната титла

Спортната комисия в Калифорния наказа Кубрат Пулев по бързата процедура заради скандала с целувката с репортерката Джени Суши. Кобрата получи наказание отнемане на лиценза до 23 септември и глоба в размер на 2500 долара. Освен това до 22 юли ще трябва да е завършил курс срещу сексуални посегателства. Тогава той отново ще бъде изслушан от Атлетическата комисия на Калифорния, която ще прецени дали той вече осъзнава действията си в онази фатална вечер. Ако той се справи успешно с тази задача, 6-месечното наказание може да бъде редуцирано.

Друго изискване, с което българинът трябва да се съобрази, е, че когато кандидатства за възстановяване на боксовия си лиценз, той трябва да го стори задължително пред Атлетическата комисия на Калифорния, преди да търси лиценз пред която и да е друга щатска комисия. При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния.

Наказанието беше наложено с пълно единодушие при гласуването сред 7-членната комисия.

По време на изслушването пред комисията боксьорът заяви, че е бил много емоционален след мача с Богдан Дину и затова целунал репортерката.

По думите му Джени Суши не се съобразила с обстановката и поискала да вземе интервю. По време на него той бил в изключителна еуфория. „И тогава я целунах. Беше емоционално и за това съжалявам и й се извинявам“, каза още Кобрата.

Пулев остава победител в мача с румънеца Богдан Дину, в който му бе присъдена победа с нокаут в седмия рунд. Румънецът се жалваше пред комисията за нечисти удари, нанесени му от Кобрата.