Десислава Танева за втори път оглави земеделското министерство

0
Десислава Танева за втори път оглави земеделското министерство

Досегашният председател на земеделската комисия към Народното събрание Десислава Танева за втори път оглави земеделското министерство. Тя беше избрана от парламента на мястото на Румен Порожанов, който вчера подаде оставка. Танева беше министър на земеделието и във втория кабинет „Борисов“.

След гласуването новият министър положи клетва пред НС, като декларира, че при всичките си действия ще се ръководи от интересите на народа.

След като се закле като министър пред Народното събрание Десислава Танева заяви пред медиите, че ще работи за изчистване на репутационните проблеми в. На въпрос какви ще бъдат първите и действия като министър, тя отговори кратко: „Ежедневните проблеми на българските земеделци“.

Веднага след като депутатите одобриха кандидатурата , тя увери, че Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефонен номер беше посочен в обява за къща за гости, ще бъде освободена от поста заместник-председател на ДФ „Земеделие“. Тя добави, че знае, че винаги би могла да бъде атакувана с нещо, но доходите ѝ били декларирани и се знаело къде живее. По думите ѝ цял живот се е занимавала само със земеделие, включително 14 години в частния сектор.