Вицепрезидентът и министърът на културата на откриването на ММД′2023

0

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и служебният министър на културата Найден Тодоров ще присъстват на откриването на 62-ия международен фестивал „Мартенски музикални дни“,

Присъстващите ще станат свидетели на световната премиера на музиката към балета „Калиопа“ на маестро Емил Табаков, който ще бъде на диригентския пулт. Честта първи да изпълнят творбата на именития ни съгражданин имат музикантите от оркестъра на Държавната опера в Русе.

Събитието ще бъде днес, 16 март, четвъртък, от 19 часа. в Голямата зала на Доходното здание. Час по-рано във фоайето на Доходното здание ще бъде официално открита изложбата на Николай Бузов „Темпо“.

Международният фестивал Мартенски музикални дни е една от най-старите и реномирани фестивални сцени в България. Основан през 1961 и организиран от Русенската община, всяка година фестивалът превръща града в музикална столица на България, в място за срещи на елитни артисти от световната и европейска музикална сцена.

Фестивалния подиум в Русе са споделяли именити артисти от цял свят като Дмитрий Шостакович, Святослав Рихтер, Курт Мазур, Генадий Рождественски, Юрий Темирканов и много други. Русенци и гостите на града са имали възможност да чуят оркестри от световна величина като Ленинградската филхармония, Московския камерен оркестър под ръъководството на Рудолф Баршай, Парижкият камерен оркестър, Букурещката филхармония, Mосковски солисти, Венецианският бароков оркестър и много други.

Фестивалът е носител на престижния международен лейбъл Европейски фестивал по пилотния проект на Европейската комисия и EFA Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа за 2020 и 2021 год.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук