ВМРО и „Български възход“ не се споразумяха, прекратяват разговорите

0

ВМРО-Българско национално движение спира разговорите за общо явяване на парламентарните избори на 2 април с партията на Стефан Янев „Български възход“, съобщиха от пресцентъра на патриотичната формация.

По време на проведените срещи между представители на двете политически сили, на практика не се стигна до никаква конкретика относно бъдещата предизборна платформа и приоритетите, които следва да бъдат отстоявани в следващия парламент, информират от ВМРО.

Оттам посочват, че въпреки публично обявеното намерение за публикуване на декларация с основните принципи, на които „Български възход“ ще стъпи, за да привлече подкрепа и на други политически партии и начина, по който ще развива отношенията си с тях, такава така и не се е появила. Подобни принципи не били изложени и в срещите между двете партии, а предложенията на ВМРО останали без отговор.

От патриотичната формация заявяват, че са получили колебливи позиции и по водещи за тях теми, сред които демографска политика, борба със спекулата и инфлацията, национална сигурност и постигане на нулева миграция, отстояване на историческата истина и правата на българите, като основа за позицията по отношение на Република Северна Македония, развитие на ядрената енергетика.

„ВМРО-БНД никога не е обвързвала даването на подкрепа за дадена формация с участието в листи. Важно е идеологическото сходство и възможната полезност на тази формация за развитието на държавата и българската нация. В случая с „Български възход“ не можем да бъдем убедени нито в едното, нито в другото“, заявяват от партията.

Предстои Изпълнителният комитет да вземе окончателно решение за участието на формацията в изборите на 2 април т.г., посочват от ВМРО.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук