Водач с 3 промила опита да избяга след поредно нарушение

0
313
68-годишен

Пиян водач се опитал да избяга от полицейска проверка и се стигнало до гонка, докато бъде задържан, съобщиха от полицията в Русе.

Малко след 22 часа на кръстовището на ул. „Антим“ с ул. „Стефан Стамболов“ в Русе екип на Първо РУ подал сигнал за спиране на лек автомобил „Опел Вектра“. Вместо да спре, водачът продължил да се движи в посока пътен възел „Охлюва“. Полицейските служители последвали колата и я спрели на около 100 метра след хотел „Брани“. Зад волана бил 33-годишен русенец, който лъхал на алкохол. На място бил изпратен екип на Пътна полиция за да изпробва мъжа, като проверката с техническо средство показала  3,00 на хиляда концентрация в издишания въздух. На водача бил издаден талон за изследване, който той отказал да подпише.

Служителите извършили и проверка на документите на водача, както и на автомобила. Мъжът не могъл да представи свидетелство за регистрация на МПС, а справка показала, че той управлява и с наложено наказание, а освен това автомобилът нямал преминат годишен технически преглед. За констатираните нарушения на 33-годишния русенец са съставени четири акта, които той отказал да подпише. Отведен е и до болницата за кръвна проба, но там пред медицинското лице е отказал да даде кръв. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.