Водороден автомобил и играчка за деца с аутизъм на „Иновативно младежко експо“

0

Повече от 200 студенти и ученици показаха свои нови проекти и разработки в осмото „Иновативно младежко експо“ в Русенския университет.

На изложението бяха представени прототипи на автомобил, задвижван с водород, и електромобили, минироботи, дронове, макети на ваканционни селища с екологичен профил за постигане на минимален въглероден отпечатък, както и билкови семена, които могат да бъдат отглеждани в биоразградима хартия.

Ученици са изработили малка метеостанция, която показва температура, влажност, атмосферно налягане и надморска височина, а други техни връстници са създали устройство за вграждане в детска играчка, предназначено за деца с аутизъм.

По думите на заместник-ректора на висшето училище доц. д-р Десислава Атанасова, целта на форума е да се даде място за изява на младите хора.

Паралелно беше проведено още едно важно събитие за университета – Заключителна сесия на студентската научна конференция –  Best Paper’24 „,  в която се представят наградени с Кристален приз научни доклади на студенти, докторанти и млади учени, излъчени от научните журита на проведените през месец май Пролетни празници на науката и студентски научни сесии във всички факултети и филиали на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук