Формирования от Сухопътните войски получиха оценка „Боеготов”

0

Първи механизиран батальон и самоходният артилерийски дивизион получиха оценка „Боеготов“ като декларирани формирования след успешното приключване на най-мащабните тактически учения на 61-ва Стрямска механизирана бригада за 2023 г – „Мирен страж 23” и „Огнена дъга 23”. Те се проведоха на учебен полигон „Корен“ успоредно с учението „Стоманен щит 23“ на 61-ви танков батальон от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

По време на ученията беше създадена максимално реалистична обстановка, гарантираща изпълнението на поставените задачи. Основната цел беше да се проверят и оценят способностите по критериите на CREVAL на 1-ви механизиран батальон за водене на настъпателни бойни действия при овладяване на населен пункт и на самоходния артилерийски дивизион за осъществяване на непосредствена огнева поддръжка при провеждане на настъпателна операция. Оценени бяха и готовността и бойните способности на 61-ви танков батальон за участие в настъпателна операция на механизирана бригада.

Комисии от командването на Сухопътните войски оцениха способностите на механизирания батальон и самоходния артилерийски дивизион и им поставиха оценка „Боеготов”.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков поздрави военнослужещите за проявените отговорност, професионализъм и положените усилия.

Предстои предислоциране на личния състав и техниката, участващи в ученията от полигон „Корен” до пунктовете за постоянна дислокация.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук