Връчиха наградата “Най-зелена община” на Община Русе

0
78
Наградата

Наградата “Най-зелена община” бе връчена официално на Община Русе. Отличието – статуетка, грамота и чек от 25 000 лева, бе връчена на кмета на града Пламен Стоилов от изпълнителния директор на „Екопак България“ Тодор Бургуджиев.

В основата на успеха е проект, насочен към повишаване на познанията на учениците за разделното събиране на отпадъци от опаковки. По същество той представлява информационно-образователната кампания под мотото “Върнете ме в природата”, насочена към учениците. Програмата ще обхване училища в града, подбрани по определени критерии. В тях ще бъдат монтирани интерактивни дигитални терминали, оборудвани със специално разработен софтуер, чрез които ще се провеждат обученията. Под формата на интерактивна игра децата ще усвояват знания по опазване на околната среда. Ще се състои и конкурс за най-добра рисунка на екологична тема, като ще бъде избран “Най-добър еко ученик”.

Като допълнителна награда, осигурена от Екопак България, 50 деца, отличени в конкурса, ще имат възможност да посетят Образователния център на “Екопак България” в София.