Всички шефове на служби в МВР излезли в неплатен отпуск до есента

0
Бойко Рашков, Снимка: БГНЕС

Всички шефове на ключови служби в МВР са излезли в неплатен отпуск до септември. Това обяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред бТВ. Така уволненията им стават невъзможни. Според него това се е случило със знанието на бившия премиер Бойко Борисов. Рашков обясни, че по този начин службите на практика са се самообезглавили.

„Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатена отпуска до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил да получат този отпуск? (…) Регионалният директор на Пловдив, всички ръководни длъжностни лица в системата за сигурност у нас в момента са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, при положение, че те са на пряко подчинение на министър –председателя? Не на този, на предишния. Оставям на вашите зрители да си отговорят сами. Държавата в момента е без ръководства на службите ни за сигурност. Тези служби са се самообезглавили“, заяви той.

Рашков вече извърши няколко ключови смени по върховете на МВР – с постовете си се разделиха административният секретар Бойко Славчев и шефът на инспектората Николай Гешев. Уволнен бе и главният секретар Ивайло Иванов.

Според Рашков това не е чистка, а промяна, която са поискали гражданите. Той даде да се разбере, че смените ще продължат. Рашков намекна, че ръководител в службите е катастрофирал през уикенда със служебна кола, в която е било и семейството и по случая не е взето никакво отношение.

По отношение на бъдещите избори той заяви, че в МВР има информация как в някои населени места 95-98% от гласовете отивали „под строй“ за една партия.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили