Втора лига – с 18 отбора, Първа остава поне още 2 сезона в същия формат

0
25
БФС изхвърля „Верея“ от Първа лига

За сезон 2019/2020 участниците във Втора лига ще бъдат увеличени на 18, което означава само два изпадащи през предстоящия сезон 2018/2019. Това реши на заседанието си вчера изпълнителният комитет на Българския футболен съюз. Така с четири влизащи от четирите Трети лиги групата ще стане с два отбора повече.

Няма да има промени във формата на Първа лига, което означава, че и след един сезон тя пак ще бъде с 14 отбора и плейофен втори етап.

Новото първенство ще започне на 20-и юли, а не на 13-и, както беше планирано първоначално. Жребият и за Първа, и за Втора лига ще бъде изтеглен днес в базата на БФС в Бояна. Веднага след това клубовете ще се съберат и ще решат как да си разделят парите от ТВ-правата.

Има промени в състава на някои комисии. Двама души излизат заради навършване на пределна възраст. Това са Георги Камишев и Йордан Попмиланов. Един член на СТК и един член на Апелативната комисия също са подменени.

“Съдийската комисия няма да бъде променяна. Тя е едва на два месеца и сме решили да я оставим да работи на спокойствие, така е и редно. За останалите работни комисии оценката е много добра, а заместник изпълнителният директор на БФС Антон Попов прочете доклад, който е положителен”, каза президентът на БФС Борислав Михайлов.