Ялов превес на „Дунав“ и 0:0 с „Пирин“

0
90 минути

За пореден път „Дунав“ не успя да зарадва привържениците си и записа нулево равенство с „Пирин“ (Бл). 90 минути възпитаниците на Веселин Великов „мачкаха“ съперниците си, прекараха почти цялото игрово време в половината им, но така и не успяха да намерят верния път към мрежата на Макенджиев, който се превърна в герой за тима си.

След първите няколко минути на „проучване“ дунавци натикаха съперника в половината му и на моменти там бяха всички полеви играчи. В 9-ата минута Божидар Васев стреля покрай левия стълб на вратата на Пирин, но топката след рикошет излезе в корнер. Малко по-късно и Михаил Милчев опита изстрел след включване отляво, но не намери целта.

В 33-ата минута Васил Шопов пропусна страхотен шанс след центриране на Бранимир Костадинов. Ударът му с коляно изпрати топката в аут. След още 7 минути гредата спаси „Пирин“. Будинов стреля с глава, но Макенджиев изби към напречната греда.

Подобна бе картината и след почивката. В 50-ата минута все пак Васил Шопов изпрати топката във вратата на Масенджиев, но преди това страничният съдия бе маркирал засада на Будинов. На два пъти – в 68-ата и в 74-ата минута Карагерен имаше възможност да порази вратата на „Пирин“, но и в двата случая вратарят на „Пирин“ успя да парира ударите му. До края на двубоя, въпреки направените смени, така и не се намери кой да порази вратата на Макенджиев и „орлетата“ отлетяха към Благоевград с една щастлива точка.