Юлските сметки за топла вода – с намалено ДДС

0

Юлските сметки за топла вода в Русе  ще са с намалено ДДС. Причината е, че малко преди разпускането си  парламентът постанови намаление на ставката ДДС за централно отопление от 20 на 9 процента.

По думите на изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ инж. Севдалин Желев в отговор на изпратеното до Министерството на финансите и Министерството на енергетиката запитване за начина на тълкуване на разпоредбата са получили разяснение, че намалената ставка на ДДС от 9% ще се прилага за топлинна енергия под формата на пара и на топла вода.

Инж. Желев напомни, че изравнителните сметки подлежат на възражение до 31 август

„Съветваме всички потребители да прегледат внимателно изравнителните сметки. В случай на констатирани грешки, имат възможност да подадат молба за възражение до 31 август 2022 г.“, каза директорът на „Топлофикация Русе“. Той обясни, че след изтичане на срока за подаване на рекламация, преработки на изравнителните сметки не са възможни.

Инж. Желев посочи, че молбата за корекции трябва да бъде отнесена до фирмата за дялово разпределение, с която етажна собственост има сключен договор за топлинно счетоводство. Той обърна внимание, че самата изравнителна сметка, получена от всеки клиент, съдържа информация за топлинния счетоводител, както и данни за контакт.

По думите на директора на „Топлофикация Русе“ сумата от изравнителната сметка на всеки клиент ще бъде фактурирана през месец септември заедно със сметките за потребената битово гореща вода за месец август.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук