За 15-и път „Уикенд туризъм Русе“

0
247
15-ото туристическо изложение

За 15-и път туристическото изложение „Уикенд туризъм Русе“ и съпътстващия го Фестивал на туристическите анимации ще съберат в Русе представителите на туристическия бранш. Тази година русенци и гостите на града ще могат да се насладят и на специалния „Джаз уикенд“.

Тази година проявите ще се проведат от 16-и до 18 май. Първите атракции започват на 16-и май от 10 часа.  Официалното откриване ще е в  12 ч. пред сградата на Доходното здание.  От 14 ч., в хотел „Дунав“ ще започне Кръгла маса, организирана от Министерството на туризма под надслов „Култура и туризъм в Дунавския регион – какви са предизвикателствата на следващото десетилетие?“.

Начало на кулинарните предизвикателства ще даде Иван Звездев, който в първия ден на изложението ще  прави кулинарни демонстрации в продължение на няколко часа  на пл. „Свобода“. Щафетата ще поемат бъдещите мастер-шефове, които на 18-и май ще вземат участие в  Кулинарното състезание за деца  „Като шеф готвачите“.

Туристическото изложение и Фестивалът на туристически забавления и анимации са едни от най-значимите туристически събития в Дунавския регион на България. Това е второто по посещаемост туристическо изложение в България след  софийското Спа и Експо. В тазгодишното издание ще се включат 27 Общини, които ще представят свои щандове в централната част на града – на музеи, туристически агенции, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации, свързани с туристическия бранш.

В рамките на „Джаз уикенд“ русенци и гости на града ще имат възможност на 17-и и 18-и май да чуят и видят на сцената на Доходното здание Проект Glo Bal Kan, Дует Senza от Португалия, Теодосий Спасов и Биг Бенд Русе.