За трети път искат оставката на Иво Пазарджиев

0

За трети път е внесено искане за освобождаване от поста на председателя на Общинския съвет на Русе Иво Пазарджиев.

Както и предишните два пъти, вносители на предложението са общинските съветници от СДС. Като основание за искането си те посочват „трайна невъзможност да изпълнява задълженията си като председател“. Старейшините от СДС подчертават, че внасят предложението си за трети път, тъй като то не е било допуснато до момента за разглеждане в зала, като според тях това е правено “ чрез грубо нарушаване на съществуващите правила“.

„Подменяйки волята на съветниците еднолично, г-н Иво Пазарджиев превиши правомощията си и наруши грубо Правилника на ОбС Русе“, пишат вносителите.

„Считаме също така, че с оглед на упражняване на професията си на адвокат, г-н Пазарджиев е в невъзможност да уплътнява 8 часов работен ден-обичайно, той не е в кабинета си, на разположение на съветниците , на гражданите и институциите. Реализираните доходи от свободна професия сочат на интензивна ангажираност с процесуално представителство пред съдилищата в град Русе и в други населени места, които обективно препятстват упражняване правомощията на Председател на общински съвет, която следва да се оцени като трайна невъзможност“, се казва още в мотивите.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук