За втори път протестиращи затвориха пътя между Божичен и Красен

0
За втори път протестиращи затвориха пътя

За втори път протестиращи затвориха пътя между селата Божичен и Красен. Протестната акция е заради бездействието на Агенция „Пътна инфраструктура“ и съответно на Областното пътно управление по поддържането на пътя, който се използва и като резервен в случаите, когато главния път между Русе и Бяла е затворен за движение на тежки камиони, се използва тази 50-километрова отсечка. По думите им, пътят е обрасъл с храсти и с растителност, а има много завои и почти никаква видимост.

„До такава степен беше занемарен, че не можеха да се разминат две превозни средства. По тази причина протестирахме и преди месец, но след това промяната бе само козметична“, каза Галина Михайлова.

Част от компрометираните участъци по пътя са били изкърпени в началото на лятото тази година, тогава била подновена и маркировката, каза в отговор директорът на Областното пътно управление Ростислав Стефанов. В момента пък се изрязват храсти и растителност, като дейностите са по повод на подготовката на пътната инфраструктура в региона за есенно-зимния сезон.

Репортаж от мястото на протеста очаквайте в емисията „Новини“ в 18,30 часа.