Задържаха 55-годишен, заподозрян в извършване на убийство

0

55-годишен е задържан заподозрян като извършител на убийство, съобщиха от полицията в Силистра.

Случаят е от 2 януари, когато на улица в село Добротица бил намерен в безпомощно състояние 47-годишен жител на селото. С травми по главата мъжът бил настанен в болница, където на 10 януари починал. След проведена тройна съдебно-медицинска експертиза е установено, че смъртта на мъжа е настъпила вследствие на тежко криминално престъпление.

В следващите три дни служители на ОДМВР-Силистра и експерти от ГДНП извършили множество процесуално-следствени и оперативно-издирвателни мероприятия. Проведени били разпити на лица, огледи, претърсвания и изземвания, иззети са веществени доказателства. След анализ на събраната информация криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление – 55-годишен мъж от същото село.

Около 14:00 часа вчера мъжът е задържан първоначално за срок до 24 часа, продължени до 72 часа с постановление на прокуратурата. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 115 от НК.

Разследването и документирането на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство. Предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 55-годишния мъж.