Задържаха двама русенци, измамили и ограбили влизащи в страната българи

0
20
единадесет души

Двама русенци са задържани за това, че измамили и впоследствие ограбили двама влизащи през Дунав мост в страната мъже, съобщиха от полицията в Русе.

Престъплението било извършено в нощта на 21 март, когато малко след два часа, при влизане в страната през ГКПП “Дунав мост” двама мъже се срещнали с други двама, непознати за тях българи, които им предложили срещу заплащане да ги закарат до гр. Шумен. Пътниците заредили гориво за 20 лева и се качили в колата на непознатите като им дали още 60 лева за пътя. На изхода на града, в посока гр. Разград, в района на магазин „Джъмбо“, водачът отбил автомобила по една от второкласните отбивки, след което двамата принудили пътниците да слязат от колата. Заставили ги да отворят багажа, за да го проверят за скъпи вещи, след което накарали единия да свали часовника си и да им го даде. Потърпевшите им дали още и 450 евро, след което „превозвачите“ ги изоставили на пътя и потеглили.

В резултат на предприетите и реализирани оперативно-издирвателни действия, криминалистите от Първо РУ бързо са установили авторите на криминалното престъпление. Оказало се е, че това са двама мъже от Русе на 21 и 22 години. Работата по случая продължава.