Задържаха над 500 парфюма в района на ГКПП Дунав мост Русе

0
Снимка: Архив

Над 500 парфюма са задържали митническите служители на ГКПП Дунав мост Русе при проверка на напускащ страната автобус, съобщиха от Агенция „Митници“-

На 23.02.2021 г. на изход от страната бил спрян за проверка автобус, пътуващ от Турция за Румъния. В багажното отделение, намиращо се над предните гуми на превозното средство митнтическите служители открили 13 полиетиленови чанти, облепени с тиксо. След отварянето им в тях намерили 533 тестер-парфюми на световноизвестни марки /Sospiro, Versace, Azzaro, Paco Rabanne, Thierry Mugler, Carolina Herrera, Narciso Rodriguez, Giorgio Armani, Tom Ford, Cristian Dior, Chanel, Lacoste/.

Установено е, че парфюмерийните изделия са собственост на един от пътниците в автобуса, който заявил, че ги е взел от Турция, за да ги пренесе в Румъния.  Стоката е задържана на основание чл. 229, ал. 1 от Закона за митниците. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение. Предстои да се установи дали стоките са оригинални, за което ще бъдат сезирани представители на съответните марки.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили