Задържаха шофьора, блъснал русенец и избягал с багажа на спътниците си

0

Шофьорът, който блъсна русенец в района на Дунав мост и след това избяга с багажа на спътниците си е издирен и задържан, съобщиха от Съдебната палата.

С определение на Окръжен съд – Русе той е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Както ТВН вече съобщи, Б. И. бил нает да превози 5 лица чрез „споделено“ пътуване от Нидерландия до село в Ямболска област. Съгласно предварителната им уговорка всеки от пътниците платил на шофьора по 130 евро за транспорта. След преминаването на ГКПП „Дунав мост“ спрели до валутно бюро, в което работел пострадалият и всички слезли от „Опел“-а. Шофьорът казал на пътниците, че не можел да ги закара до крайната дестинация, възникнал спор и той се качил в колата и запалил двигателя. Служителят от валутното бюро застанал отпред с намерението да осуети потеглянето на автомобила, в който били всички лични вещи, пари и документи на пътниците. Въпреки, че го видял, Б. И. рязко потеглил, блъснал С. М. и избягал. Пострадалият паднал върху капака, ударил се в предната дясна колонка на купето и се свлякъл на земята. Пътниците се обадили на тел.112. Впоследствие се установило, че С. М. е получил счупване на лъчевата кост на лява ръка.

Окръжен съд – Русе счете, че доказателствата обосновават в достатъчна степен предположението, че автор на инкриминираното деяние е именно обвиняемото лице. Реалността на наличната опасност Б. И. да се укрие или да извърши друго престъпление според съда се извежда от високата степен на обществена опасност на конкретното престъпление, което прави вероятна възможността деецът да се укрие от наказателно преследване, а така също и да бъде упражнен натиск върху свидетели по делото, с което обективно да се затрудни хода на разследването. Предвиденото в НК наказание за такова деяние е лишаване от свобода от 3 до 12 години.

При евентуално обжалване на определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Б. И., в Апелативния съд делото ще бъде разгледано на 27.07.2023 г. от 10 ч.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук