Задържаха трима, измамили жена за 70 000 лв.

0
64-годишен русенец ще бъде изправен пред съда

Трима души са задържани като извършители на телефонна измама, при която жена била измамена със 70 000 лв., съобщиха от полицията в Разград.

Жертвата е 50-годишна жена от Разград. Схемата, по която е действано с нея е „оказване на помощ на полицията в акция за залавяне на измамници”. Жената предала на два пъти сумата от 70 000 лв., която таксиметров шофьор от Варна в качеството си на „муле” оставял в село Моравица.

Тримата извършители – на 38, 25 и 27 години, са задържани при съвместна акция на ГДНП и областните дирекции в Разград и В. Търново под надзора на Районната прокуратура в Разград на територията на гр. Горна Оряховица. При последвалите процесуални действия, на три адресите обитавани от тях в железничарския град, са иззети множество мобилни телефони, СИМ-карти, пари и други съотносими към извършваните престъпления вещи.

Установено е също, че мъжете са съпричастни към още пет опита за измами на територията на ОДМВР-Разград. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Разград. С постановление на държавното обвинение на 38-годишния мъж е наложена мярка за задържане за срок до 72 часа.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук