„Заедно активни – аз и моето семейство“ събра стотици в Парка на младежта

0

Над 500 деца в Русе се включиха активно в мащабен спортен празник, обединил Световния ден на предизвикателството и кампанията „Заедно активни – аз и моето семейство“.

По протежение на алея „Перистери“ и в двора на Английската езикова гимназия „Гео Милев“ бяха обособени места за демонстрации на участващите в проявата 18 спортни клуба от Русе. На всеки желаещ  бе предоставена възможност да вземе участие чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне за 10-15 минути без прекъсване в зависимост от физическите си възможности. Участниците можеха да избират дали да се включат в занимания по борба, джудо, бадминтон, футбол, бокс, акробатика, вдигане на тежести и др. В спортната проява взеха участие и близо 100 ученици от 11 учебни заведения, които бяха подкрепени от своите родители, както и служители на две от най-големите компании в региона. Футболни умения пред тийнейджърите демонстрира и областният управител Драгомир Драганов, с цел да им покаже значението на спорта и неговата роля в ежедневието ни.

В рамките на кампанията „Заедно активни – аз и моето семейство“ русенци се включиха и в различни развлекателни игри като народна топка, скачане на ластик, игра на дама, федербал и др. На място бяха обособени и пунктове по „Първа долекарска помощ“ и „Превенция на водния травматизъм“ от БЧК и Регионалната здравна инспекция.

За участниците в проявата бе предвидена и томбола с множество награди, осигурени от Община Русе.

В културната програма на събитието участваха Мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом и Клуб по спортни танци „Настроение“. Организацията беше подпомогната и от Ученическа спортна школа с директор Мая Петрова. В спортната проява се включиха и Клуб за спорт и танци „Фламинго Етно“ и танцьори от  ФТТ „Найден Киров”.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук