По „горещи следи“

Закопчаха петима ало-измамници, сред тях и ветовчанин

Автор:
13 ян. , 2018  

Петима ало-измамници, сред които и един ветовчанин, са задържани при съвместни полицейски операции, ръководени от сектор „Измами” в ГДНП, съобщиха от МВР.

Операциите са проведени заедно с колегите им от ОДМВР – Плевен, Русе, Велико Търново и Благоевград. Според събраните данни четирима от задържаните са физически извършители /въртачи/, а петият е изпълнявал ролята на куриер.

На 10 януари в гр. Ветово служители на ГДНП и колегите им от Русе са задържали Д.Н. /44 г./, криминално проявен. В координация с криминалисти на ОДМВР-Плевен е установено, че мъжът е автор на телефонна измама, извършена на 7 ноември м.г. в Плевен, при която измъкнал сумата от 1 700 лв. При претърсвания на три адреса на територията на Ветово са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, пари, златни накити и билети от заложни къщи.

 

На територията на Плевен полицаите задържали М.П. /34 г./- криминално проявен и В. Т. /25 г./- двамата от гр. Павликени. Те били хванати докато разговаряли с жертвата си от мобилен телефон. На адрес в града, ползван от мъжете, са намерени и иззети 8 мобилни телефона – част от тях умишлено счупени, SIM-карти и пластики, тетрадки, батерии и вещи, свързани с престъпната им дейност. Част от предметите са били укрити в специален тайник в дъното на фотьойл. В хода на разследването, в което се включили и служители на ОДМВР – В.Търново, е установена съпричастността на задържаните и към извършена на 9 януари телефонна измама по схемата „съдействие на полицията”. Тяхна жертва станала 78-годишна местна жителка, която им предала 1300 лева.

Отново на 10 януари в полицейския арест попаднал и С.Я. /31 г./ от гр. Левски. Според събраните до момента данни, на 16 декември м.г. той е получил чрез измама сумата от 1500 лева. По първоначална информация той е съпричастен и към други измами от 2017 г., отново в гр. Плевен. С.Я. е криминално проявен и осъждан за кражби.

Ден по-рано на територията на Благоевград бил задържан и куриерът му – В.М. /25 г./ от с. Ореховица, криминално проявен. По първоначални данни мъжът е съпричастен към 5 измами – четири в гр. Плевен и една в гр. Тетевен, при които са отнети около 8 хиляди лева и златни и сребърни накити. При обиск у него са намерени мобилни телефони и SIM-карти, ползвани при извършване на престъпленията, пластики за SIM-карти и др.Comments are closed.