Започна пролетната сеитба в Разградско

0
Фермерите в Добруджа

Това съобщи главният секретар на областната земеделска дирекция Кремена Тихолова. По думите й, земеделските стопани от общините Разград и Исперих вече са засели близо 33 000 дка с царевица за зърно. Засетите с маслодаен слънчоглед площи към момента са около 12 000 дка в землищата на общините Кубрат, Лозница и Разград.

През миналата стопанска година земеделците от Лудогорието засяха 250 980 дка с маслодаен слънчоглед, а площите с царевица за зърно декари бяха 199 800. Прибирането на царевицата и на слънчогледа в региона миналата есен завърши с много високи добиви. Средният добив от маслодайния слънчоглед за региона бе 300 кг от декар, а за царевицата земеделските производители отчетоха среден добив от 770 кг/дка.

Резултатите от първото обследване на масивите след зимата показват, че посевите с пшеница, ечемик и рапица в Разградско са в добро състояние, няма пропаднали площи, информира още Тихолова. В областта с пшеница са засети общо 532 833 дка, с ечемик – 124 087 дка, с рапица 94 866 дка.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук