Започва акция “Безопасност в автомобил и на велосипед”

1
2553

Операцията ще продължи в рамките на месец и има за цел завишаване на контрола върху велосипедистите и водачите на моторни превозни средства, които превозват деца без използване на системи за обезопасяване.

katastrofa_velosiped801Действията са предприети след зачестилите през последните месеци случаи на пътнотранспортни произшествия с велосипедисти и деца, пътуващи в превозни средства. Според данни на пътната полиция за първите 8 месеца на годината загиналите велосипедисти са 18, а ранените – 370.

Обезпокоителен е фактът, че се увеличава броят на ранените и загиналите деца, пътуващи в превозните средства на своите родители или близки, поради това, че не се използват обезопасителни системи.

katastrofa-velosiped01За първите 8 месеца на 2014 г. са загинали 15 деца, а 329 са ранени. ГД “Охранителна полиция” настоятелно препоръчва на всички участници в движението да спазват разпоредбите на Закона за движението по пътищата.

Превозващите деца да използват обезопасителни системи, с които моторното превозно средство е оборудвано, или детски обезопасителни седалки, а велосипедистите да спазват правилата за движение и да използват светлоотразителни жилетки в законово установените случаи.

1 коментар

  1. Акций за по няколко дни нямат особен ефект.
    Самите хора не разбират че нарушавайки правилника рискуват своя или чуждия живот.