Съдът пак отказа да пусне на свобода обвиняемия за смъртта на Милен Цветков

0
Снимка: БГНЕС

За пореден път Софийският градски съд отказа да освободи от ареста обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков – Кристиян Николов. Младият мъж е задържан от миналата пролет. Няколко пъти той искаше по-лека мярка, но засега – неуспешно.

Журналистът загина миналата година, след като колата му ударена от мощен джип. По това време Цветков бе спрял на светофар пред столичен мол.

Делото за смъртта на Цветков започна по същество във вторник. Първият разпитан свидетел бе приятелката на Николов – Симона Цанкова. Тя разказа, че не е видяла как точно е станала катастрофата, въпреки че била в колата, защото по това време четяла. Заяви обаче, че Николов се е опитал да помогне на ранения Цветков – свалил си обувката и сложил под главата му, дал му вода и се опитал да му направи изкуствено дишане.

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста

Според прокуратурата младият мъж не е направил никакъв опит да спре и е ударил колата на Цветков с близо 100 км. в час. Освен това е употребил наркотици преди да седне зад волана.

Цанкова заяви обратното, че той не взимал наркотици. Виждала го веднъж да пуши марихуана, но не му харесало. Николов взимал „чай“ за успокоение и паста, заяви приятелката, но каза, че не знае какво съдържат тези продукти.

Цанкова каза още, че в деня преди катастрофата имала рожден и с нейни приятели отишли на Витоша. Оттам обаче ги върнали полицаи, защото по това време събиранията на открито бяха забранени. След това празнували през нощта в апартамента на Николов. На следващия ден взели джипа на майка му, с който бе ударена колата на Цветков.

Преквалифицираха в по-тежко обвинението срещу водача, убил Милен Цветков

Първоначално Николов бе обвинен в престъпление по непредпазливост. След това обаче прокуратурата промени тезата си го обвини в убийство с евентуален умисъл. За това обвинение се полага и доживотен затвор.