Започва ремонтът на пътя Русе – Пиргово – Мечка

0

Днес започва ремонт на 15 км от второкласния път II-52 Русе – Пиргово – Мечка в област Русе, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура.

Отсечката, която ще се ремонтира, започва при пресичането с първокласния път I-5 Русе – Бяла, преминава през с. Пиргово и завършва след с. Мечка.

При изпълнението на ремонтните дейности трафикът ще се осъществява в лентата, в която не се работи и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и стриктно да спазват въведената временна организация на движението.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката.

Дейностите, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Русе, включват локални ремонти, полагане на два пласта асфалтобетон с полимермодифициран битум, подравняване и попълване на банкети, почистване и възстановяване на отводнителните съоръжения. Ще се ремонтират две мостови съоръжения в с. Пиргово и с. Мечка. Отсечката ще е с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Строителните дейности са за 12,5 млн. лв. и са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за завършването на ремонта е до края на септември 2022 г.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук