Започва спецоперация за контрол при движението с електротротинетки

0
Водачите на електрически тротинетки

Стартира специализирана полицейска операция за контрол на движението на индивидуални електрически превозни средства на територията на града, съобщиха от полицията в Русе.

В нея ще вземат участие екипи от полицейски служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе и от СЗ“КООРС“ при Община Русе. Дейностите се организират и ще се реализират по план, подписан от двете институции. Те са част от серия инициативи на двете страни за подобряване на реда и сигурността на гражданите.

Целта на операцията е да се завиши контролът над индивидуалните електрически превозни средства, във връзка със зачестили ПТП с участие на ППС от такъв вид, както и на движението им в града в нарушение на разпоредбите на ЗДвП и Наредбите на Общински съвет Русе. Първият етап от съвместните проверки ще е днес.

Дейностите на екипите ще са насочени основно към: недопускане движението на индивидуални електрически превозни средства в пешеходните зони, както и управление на двуколесни ППС по площите, предназначени само за пешеходци, с изключение на регламентираните в ЗДвП случаи (чл. 81, т. 5 от ЗДвП); недопускане управлението на индивидуални електрически превозни средства в нарушение на ЗДвП – разпоредбата на чл. 15, ал. 4 от ЗДвП (когато има път, платно за движение, пътна лента или алея, предназначени за движение на определени ППС, водачите на тези ППС са длъжни да се движат по тях); не на последно място дисциплиниране на участниците в пътното движение за намаляване на предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук