Започва „циганското лято“, температурите се качват до 25-27°С

0
452
Започва „циганското лято“

Започва „циганското лято“, до края на седмицата температурите ще бъдат значително по-високи от обичайните за първото десетдневие на ноември.

Днес ще бъде ветровито, особено в Източна България и на север от планините, където южният вятър ще се прояви и като фьон. Вечерта вятърът в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от запад. Предимно значителна ще е облачността над югозападната половина от страната и главно в планинските райони ще има валежи от дъжд. В Североизточна България температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 18° и 23°, на места в Централна Северна България до 25-27°.

През нощта срещу вторник ще превали и на места в централните райони. Във вторник през деня вятърът отново ще стане от юг-югозапад – предимно умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен. Облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща над много райони и до слънчево време. Ще бъде топло с преобладаващи максимални температури между 20° и 25°.

В средата на седмицата ще има разкъсана облачност, над западните и южните райони предимно значителна. В четвъртък на отделни места ще превали дъжд. Ще остане ветровито и топло за сезона. В петък в Западна България ще превали, на повече места и повече като количество – в югозападните райони. През нощта срещу събота ще превали и в централните и източните райони, а в западните валежите ще спрат.

В събота и неделя ще има променлива облачност и на места в западните и южните райони ще превали дъжд. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски.