Започва записването след първото класиране за прием в гимназиите

0

От утре, 13 юли, започва записването след първото класиране за прием в гимназиите след 7 клас, съобщават от просветното министерство.

Учениците, класирани по първо желание след първия етап на класирането в гимназиите след 7. клас, се записват в училището, в което са приети.

Училищата ще приемат документи за записване на 13, 14 и 15 юли от 8 до 18 часа. Ако ученик не се яви, мястото му не се запазва и се обявява като свободно за втория етап на класирането.

Учениците, които са класирани по второ или следващо желание и не са удовлетворени от класирането си на първия етап, следва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втория етап на класирането в същия срок. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап само на по-предно свое желание или на това, на което е приет на първото класиране.

Класираните ученици се записват в 8. клас в съответното училище, като подават следните документи:

■         заявление до директора;

■         оригинал на свидетелството за основно образование;

■         оригинал на медицинското свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и в професионални паралелки в профилирани гимназии, в обединени и средни училища, както и за профила „Спорт“.

Резултатите от първия етап на класирането в гимназиите след седми клас трябва да се проверят в профила на ученика, на сайта: https://infopriem.mon.bg

Ако няма посочена паралелка, ученикът не е класиран и продължава автоматично да участва във втория етап на класирането, като не е необходимо да се подава заявление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук