Започва застудяване, очаква се първия сняг

0
Валежите спират

Започва застудяване, очаква се първия сняг

Започва застудяване, на места в Северна България и по високите полета е възможно да превали първия сняг. Това показва прогнозата на метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология за първата седмица от последния месец на годината.

В понеделник през деня вятърът ще се ориентира от югозапад, ще се усили, особено в източната половина от страната и дневните температури слабо ще се повишат. Преобладаващите максимални температури ще бъдат 5° и 10°, а минималните – предимно между минус 5° и 0°..

През нощта срещу вторник от север ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат през деня на юг. От северозапад, с умерен и временно силен вятър, ще започне да нахлува студен въздух. С понижението на температурите, отначало в Северна България и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Към вечерта и през нощта срещу сряда на места и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, но от север валежите ще спират, а облачността – ще започне да се разкъсва.

В средата на седмицата ще бъде студено, с минимални температури между минус 6° и минус 1° и максимални – от 1° до 6°. Облачността ще е разкъсана, без валежи.

В петък от югозапад ще започне затопляне. Сутринта минималните температури ще останат ниски, между минус 5° и 0°, но дневните ще се повишат. В сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност; в северозападните райони, по поречието на Дунав и в западната част от Горнотракийската низина ще се задържи по-дълго; там дневните температури ще остават ниски: 4°-7°. В източната половина от страната вятърът ще е умерен и максималните температури ще достигат, на места и ще надхвърлят 10°. Предимно слънчево ще бъде в планините, там ще се затопли повече.

През почивните дни облачността ще е променлива, на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили. Температурите ще се повишават.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили