Предупреждават за очаквани заледявания по пътищата

0
Предупреждение за очаквани заледявания по пътищата

Предупреждение за очаквани заледявания по пътищата в началото на новата седмица отправят от „Пътна полиция“ и Агенция „Пътна инфраструктура“.

Причина са прогнозите за времето, които се дават от синоптиците. Те са за застудяване и понижаване на температурите под нула градуса, което означава, че с падналите през седмицата валежи от дъжд трябва вече водачите на МПС-та да са подготвени за движение при зимни условия и да имат готовност за частично заледяване на някои участъци от републиканската пътна мрежа, особено когато се движат в усойни места и през проходите на страната.

От „Пътна полиция“ напомнят, че е в ход операция „Зима“. Засилено полицейско присъствие с мобилни камери има по всички магистрали и главни пътища на страната, както и на входовете на големите градове. От началото на операцията в страната са регистрирани над 700 000 нарушения, като повече от половината от тях са свързани с нарушение на скоростните режими, допълват от МВР и апелират към водачите, с оглед очакваното влошаване на времето, да се движат със съобразена с пътните условия скорост.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал