“Засадиха” с лук участък от пътя Русе-Бяла

3
44

Участъкът край разклона за с. Мечка беше покрит с разпилени връзки зелен лук след поредното пътно-транспортно произшествие.

Както „Русе нюз“ вече съобщи, около 1:30 часа румънски микробус, идващ от Пловдив, спукал задна гума и се наложило да спре край пътя. Въпреки че водачът надлежно маркирал мястото на инцидента със светлоотразителен триъгълник, включил и аварийните светлини, в него с висока скорост се врязал ТИР с руска регистрация, превозващ ягоди. ТИР-ът е влачил товарния микробус над 25 метра, преди да се озоват в крайпътната канавка, разделени от огромно крайпътно дърво. Целият участък на пътя е покрит с чували и връзки снопове от зелен лук, разхвърчали се при жестокия удар.

По думите на пътуващите с буса румънци, истински късмет било, че никой от тях не се е намирал в този момент зад микробуса. Според тях вероятната причина е задрямване на тираджията, който не ги е видял и късно се е опитал да реагира. Очаква се в късния следобед движението да се нормализира.Както

3 КОМЕНТАРИ

  1. Бравос на шефиора.Трябва да се грижим за озеленяването на планетата а не да изсичаме горите.Така ще е повече годен въздуха за дишане.Лука е белия дроб на Земята.

  2. Микробусът идвал от Пловдив,но по-интересно е,откъде идва руския ТИР с ягодите? Да не е от Турция?