Затварят за движение част от бул. „Липник“  

0
2257
част от южното платно на бул. „България“

От първи юли ще бъде затворена за движение на моторни превозни средства част от бул. „Липник“ в Русе, съобщават от общинската администрация.

Причината е изпълнението на проект „Рехабилитация на бул. „Липник“ от кръговото кръстовище при бул. „Цар Освободител“ до кръговото кръстовище при КАТ“ и „Отводняване на ЖП прелез на бул. „Липник“. До приключване на строителните дейности ще бъдат затворени северното и южното платно на булеварда в участъка от ул. „Дебър“ до кръстовището с ул. „Никола Петков“ и ул. „Чипровци“.

Движението на МПС ще се осъществява по обходни маршрути от посока КАТ към Центъра по ул. „Никола Петков“ или ул. „Чипровци“, а от посока Центъра към КАТ по ул. „Дебър“ или ул. „Чипровци“.

Движението на линиите от масовия градски транспорт ще се осъществява, както следва:

Тролейбусни линии с №№2, 13 и 21 от кръговото кръстовище на бул. „Цар Освободител“  с бул. „Липник“ ще се движат по бул. „Цар Освободител“, бул. „Съединение“, ул. „Плиска“ („Доростол“), ул. „Тулча“, ул. „Никола Петков“  и оттам по маршрута си. Обратно по същия обходен маршрут. Тези линии след спирка „Белведере“ на бул. „Цар Освободител“ ще спират директно на сп. „Млечна кухня“ на ул. „Никола Петков“ без междинни спирки, за да не се удължава времето за пътуване по тях;

Автобусните линии ще се движат двупосочно в северното платно на бул. „Липник“ и ще обслужват спирките по него.

Умоляват се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение, а пътуващите с тролейбусен транспорт да се пренасочат към спирките по ул. „Никола Петков“  и „Белведере“ на бул. „Цар Освободител“.