Затягат ковид-мерките в Русенско, учениците от 5-и до 12-и кл. на ротационен принцип 

0

От началото на следващата седмица се въвеждат допълнителни противоепидемичени мерки в Русенско. 

Това реши областният оперативен щаб. Причината е високата заболяемост от коронавирус.
От 7 февруари /понеделник/ учениците от пети до дванайсети клас ще преминат на ротационен принцип на обучение – половината паралелки ще се обучават една седмица присъствено, а останалите – в електронна среда от разстояние. Това важи за седем от общо осемте общини в областта. Само в община Ветово учениците ще се обучават присъствено, тъй като заболяемостта там е все още ниска. Децата от началния курс – първи-четвърти клас ще учат присъствено.
Всички обекти с обществено предназначение ще трябва да работят с 50 процента от капацитета на местата – заведения за обществено хранене, фитнес зали, игрални зали, зали за концерти и спортни мероприятия.
Непълнолетните ще могат да посещават търговски центрове само с придружител.
14-дневната заболяемост в Русенско е 1220,8 на 100 000 души. Най-критична е ситуацията в община Бяла – 1558 на 100 000. В община Русе индикаторът е 1360,7 на 100 000. Най-ниска е заболяемостта във Ветово – 261,12 на 100 000.
По информация от Регионалната здравна инспекция обаче, болниците не са под натиск към момента. Малко над половината от неинтензивните болнични легла са заети, а при реанимационните процентът е 62.
Заразените с коронавирус ученици в Русенско през миналия месец са 540, а 139 души са заболелите от персонала на училищата.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили