Здравният министър обеща електронен регистър на желаещите за ваксина

0
Костадин Ангелов

До края на февруари ще бъде създаден електронен регистър на желаещите на да се ваксинират, съобщи в понеделник здравният министър Костадин Ангелов. Така всеки, който желае да се ваксинира срещу коронавирус, ще може да подаде заявка и да бъде насочен към препарат от личния си лекар. Регистърът се прави от държавната фирма „Информационно обслужване“.

Към момента ситуацията в България продължава да е под контрол, отчете още Ангелов. Броят на излекуваните надвишава в пъти този на новозаразените. От понеделник бяха се разхлабени някои мерки – моловете и фитнес залите заработиха, част от учениците се връщат в училище.

„В момент, в който други държави се свиват до вечерен час, ние отваряме още 3-4 бизнеса днес, а от четвъртък ще тръгнат и учениците. Не е политическо решението за затваряне на ресторантите, а медицинско и в момента, в който ми подадете знак, в този ден здравният министър ще разреши дадения тип дейност. Всички сектори се стараем да заработят максимално бързо“, коментира казаното от Ангелов премиерът Бойко Борисов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили