Здравният министър обеща електронен регистър на желаещите за ваксина

0
Костадин Ангелов

До края на февруари ще бъде създаден електронен регистър на желаещите на да се ваксинират, съобщи в понеделник здравният министър Костадин Ангелов. Така всеки, който желае да се ваксинира срещу коронавирус, ще може да подаде заявка и да бъде насочен към препарат от личния си лекар. Регистърът се прави от държавната фирма „Информационно обслужване“.

Към момента ситуацията в България продължава да е под контрол, отчете още Ангелов. Броят на излекуваните надвишава в пъти този на новозаразените. От понеделник бяха се разхлабени някои мерки – моловете и фитнес залите заработиха, част от учениците се връщат в училище.

„В момент, в който други държави се свиват до вечерен час, ние отваряме още 3-4 бизнеса днес, а от четвъртък ще тръгнат и учениците. Не е политическо решението за затваряне на ресторантите, а медицинско и в момента, в който ми подадете знак, в този ден здравният министър ще разреши дадения тип дейност. Всички сектори се стараем да заработят максимално бързо“, коментира казаното от Ангелов премиерът Бойко Борисов.

Най-добрата агенция за подбор на персонал