Здравният министър предлага Правителствена болница да стане детска

0
Стойчо Кацаров

Правителствена болница да бъде превърната изцяло в детска временно. Това предложи здравният министър Стойчко Кацаров. Според него в сегашния си вид правителствената болница е излишна.

„Ние нямаме нужда от такава болница. А тя е най-добре и най-луксозно оборудвана. Защо да не се откажем от нея в името на болните деца“, попита Кацаров в парламента.

ГДБОП разследва 14 трансплантации в болница „Лозенец“

Според него са регистрирани редица нарушения в болницата. Кацаров започна с разкритията още с встъпването си в длъжност. Той твърди, че там са правени трансплантации на чужденци в нарушение на закона. Заради този скандал предишният директор Любомир Спасов се раздели с поста си.

Едновременно с това България все още няма детска болница. В предишния мандат на ГЕРБ бе взето решение да се ремонтира сграда на няколко десетилетия в двора на ВМА въпреки съпротивата на редица архитекти и лекари. Служебното правителство отмени процедурата.

Шефът на болница „Лозенец“ блокира назначаването на ново ръководство

„Опитахме се да намерим подходящ терен за нова детска болница. Това ще отнеме най-малко 6-7 години. Истинските жертви на тази схема от предишното правителство са децата, които се лекуват в ужасни условия – без климатици и без санитарен възел“, заяви министърът.

Идеята Правителствена болница да стане детска е от години. Досега не е имало действия в тази посока.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа