„Зелени коридори“ за имунизация в Русе

0

„Зелени коридори“ за имунизация срещу COVID-19 ще бъдат отворени в Русе през следващите няколко дни, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Без предварително записване на час ваксина ще може да бъде поставена в два имунизационния кабинета. Те ще бъдат в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“ и в Университетска болница „Медика – Русе“ (ДКЦ – 2). Работното време на кабинета в Тубдиспансера ще бъде от 07.30 ч. до 16.00 ч. на 12-и и 13-и май. Изнесеният имунизационен кабинет пред ДКЦ 2 ще работи на 12-и, 13-и и 14-и май от 08.30 ч. до 16.30 ч. Навсякъде са осигурени достатъчни количества ваксини, като от РЗИ и лечебните заведения уверяват, че няма да се стигне до върнати хора. Всеки ще може избира между иРНК и векторна ваксина. В Белодробната болница ще прилагат препаратите на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, докато в „Медика“ освен тях ще има възможност за имунизация и с „Модерна“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

До момента в областта са извършени 24274 имунизации, като повторна доза са получили 7637 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 713 ваксини, като 529 от тях са втори прием. Други 184 лица през последните 24 часа са получили първа игла от някоя от ваксините срещу коронавирусна инфекция.

От лечебните заведения апелират за спазване на всички противоепидемични мерки, сред които са носене на защитна маска и спазване на дистанция от поне 1.5 м. между чакащите.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили