„Жълтици“ за шестици получиха отличниците от ЦНСТ в Русе

0

Седем възпитаници от ЦНСТ и Център за работа с деца на улицата към Областния съвет на БЧК получиха своите заслужени „жълтици“ за отличен успех през отминалия втори учебен срок.

Според условията на проекта всяко дете, настанено в ЦНСТ, получава за всяка една текуща отлична оценка, вписана в бележника, по един лев в края на всеки един учебен срок, като чрез този „финансов стимул“ се насърчават децата от социално слаби семейства и такива в риск да наблегнат повече над учебниците.

Общият брой на отличните оценки на децата през Втория срок  е 69, което се равнява на 69 „жълтици“. Най-добра в съревнованието за знания отново се отличи четвъртокласничката Бисерка Ангелова от ОУ „Братя Миладинови“, в чийто бележник се „усмихват“ 17 шестици. Втори в надпреварата са осмокласничките Василена Ангелова от СУ „Майор А. Узунов“ и Джансевер Събева   от ПГ „Недка Иван  Лазарова“ с 15 отлични оценки.

Проектът „Жълтица за шестица“ е  иницииран и управляван от Сдружение „Верният настойник“ – Бургас, а наградите връчи Марияна Георгиева от СНЦ „Дунавско сияние“, партньор на благородната инициатива в гр. Русе.

Проектът  “Жълтица за шестица” се финансира само от дарения, като разполага с единен дарителски номер 17777, на който с sms с текст NAGRADA се подкрепя кампанията с 1 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук